Франция отваря първата си гигафабрика за батерии на електромобили. Заводът 

...
Франция отваря първата си гигафабрика за батерии на електромобили. Заводът 
Коментари Харесай

Франция отваря първата гигафабрика за батерии на електромобили

Франция отваря първата си " гигафабрика " за акумулатори на електрически автомобили. Заводът  е част от упоритостите на президента Еманюел Макрон за реиндустриализация на страната и извоюване на самостоятелност на бранша от Китай, оповестява международните организации.

Фабриката е дело на Automotive Cell Company - ACC. В компанията равни дялове държат TotalEnergies, Stellantis и Mercedes-Benz, а производството би трябвало да стартира през лятото. Според управляващите, до края на десетилетието би трябвало да стартира реализацията на износа на акумулатори.

Амбициите на АСС са до края на 2024 година гигафабриката да разполага с годишен потенциал от 12 гигавата при открити 600 директни работни места.
 Първата европейска
Първата европейска " гигафабрика " работи на цялостни обороти

Стартът на Northvolt бележи триумф за Европа в промишлеността за произвеждане на акумулатори

До края на 2030 година потенциалът на завода би трябвало да се усили до 40 гигавата. Това е еквивалентът на 800 000 акумулатори годишно, при открити 2000 директни работни места.

Китай е международен водач в производството на акумулатори за електрически коли. Франция е мощно подвластна, както от Китай, по този начин и от Съединени американски щати и се надява посредством новото локално произвеждане това да се промени и самата тя да се трансформира в европейски и международен водач в региона на батериите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР